Customized Communications Since 1986

Vi söker en Tekniker till produktion inom mikrovågselektronik

Vi söker dig som är Tekniker eller liknande och har en elektronikbakgrund samt ett elektronikintresse. Vi söker dig som är intresserad av och har fallenhet för att arbeta med mikrovågselektronik/elektronik.

Om företaget

Swedish Microwave AB (SMW) är ett högteknologiskt företag som grundades 1986 i Motala. De är Europas äldsta tillverkare av mikrovågshuvuden (LNB) för satellitmottagning och är idag en av de ledande tillverkarna av professionella produkter för satellitmarknaden. Företagets ”all-in-house” koncept med allt från utveckling till försäljning har varit framgångsrikt och de har hittills exporterat till 134 länder där 99% går på export. I dagsläget har Swedish Microwave AB 19 anställda. För mer information besök www.smw.se

SMW careers

Dina arbetsuppgifter 

I rollen som tekniker på Swedish Microwave kommer du arbeta med produktion av företagets produkter på testavdelningen. Rollen kommer dock att innebära en något längre inlärningsperiod då det inte är någon som förväntar sig att du ska kunna allt omgående, och exempeluppgifter kan till en början då vara att lära sig produkterna och testinstrumenten m.m. Introduktionen kommer att variera beroende på tidigare erfarenhet och bakgrund, men detta är en roll där du ständigt kommer att utvecklas och utmanas. En teknikers huvudsakliga arbetsuppgifter är:
– Tillverkning av mikrovågsprodukter
– Test/Mätning
– Montering
– Felsökning

Formell kompetens:

– Gymnasieexamen

– Elektronikutbildning eller liknande

Placeringsort: Motala
Omfattning: Heltid
Arbetstider: Kontorstid med flextid
Start: Efter överenskommelse

 

Din profil

Vi söker dig som är erfaren- eller nyutexaminerad tekniker inom elektronik.

Det är meriterande om du har arbetat med Spektrum analysatorer, signalgeneratorer och Network Analyzers. Det är även meriterande om du har arbetat något eller några år efter examen och då byggt upp en gedigen erfarenhet vilken du nu vill utveckla vidare hos Swedish Microwave.

Som person ska du vara lättsam, kommunikativ, flexibel och innovativ samt våga fråga om det är något som känns oklart eller konstigt. Vi ser även gärna att du har en god social kompetens och är utåtriktad. Vi tror även att du är en person som alltid vill lära sig mer och utvecklas och som kan se på både rollen och Swedish Microwave som en långsiktig arbetsplats. I denna roll är det även väldigt viktigt att du är ansvarsfull och tålmodig och ett krav är ett du pratar samt skriver flytande svenska.

Kulturen på Swedish Microwave är väldigt familjär, framåt och trevlig. De stannar ofta varandra i korridorerna för att prata eller ställa en fråga och brukar sitta ner minst en gång om dagen för att samla tankar och prata. Vi erbjuder våra anställda trygga villkor och ett flexibelt, självständigt samt utvecklande arbete.

 

Ansökan 

Urvalet sker löpande så sök tjänsten snarast genom att skicka din ansökan till support@smw.se . Märk ansökan ”Tekniker”.

För mer information, vänligen kontakta Willy Danielsson, Produktionsansvarig, på telefon +46 141 21 61 37 eller via e-mail willy.danielsson@smw.se

Back to Top
SMW is a leading manufacturer of professional LNBs for the satellite market. We have helped customer in more than 128 countries.
Pls meet us: 10-12 March at Satellite 2020, Washington. Please contact us at sales@smw.se to arrange a meeting.