Customized Communications Since 1986

Vi söker ingenjörer

 

Är du en erfaren/nyutexaminerad högskole- eller civilingenjör inom elektronik, elektronikdesign eller elektronikhårdvara? Vill du arbeta i en utvecklande roll där dina idéer värdesätts på ett spännande och internationellt företag i framkant? Då kan denna roll som utvecklingsingenjör på Swedish Microwave vara rollen du har letat efter?

Om företaget
Swedish Microwave AB (SMW) är ett högteknologiskt företag som grundades 1986 i Motala. De är Europas äldsta tillverkare av mikrovågshuvuden (LNB) för satellitmottagning och är idag en av de ledande tillverkarna av professionella produkter för satellitmarknaden. Företagets ”all-in-house” koncept med allt från utveckling till försäljning har varit framgångsrikt och de har hittills exporterat till 134 länder där 99% går på export. I dagsläget har Swedish Microwave AB 18 anställda. För mer information besök www.smw.se.

work on smw.se

Dina arbetsuppgifter
I rollen som utvecklingsingenjör på Swedish Microwave kommer du att ingå i ett team som jobbar med spännande projekt mot sattelitmarknaden, men projekt mot fiberområdet förekommer också. Du kommer att jobba nära utvecklingschefen och ha ett tätt samarbete och daglig kommunikation med produktion, sälj- och marknad då allt detta finns in-house. Swedish Microwave tillverkar både kundspecifika lösningar och mer standardiserade produkter och lägger stor vikt vid flexibilitet och kvalitét i sitt arbete. Detta är en roll som kommer innebära att du får förverkliga egna idéer och lösningar.

Som utvecklingsingenjör kommer ditt huvudsakliga fokus vara att utveckla produkter för mottagning och frekvenskonvertering av satellitsignaler i mikrovågsområdet. Rollen kommer dock att innebära en något längre inlärningsperiod då det inte är någon som förväntar sig att du ska kunna allt omgående, och exempeluppgifter kan till en början då vara att läsa samt granska ritscheman och kretskort eller att förbereda tidigare produkter inför en uppdatering. Introduktionen kommer att variera beroende på tidigare erfarenhet och bakgrund, men detta är en roll där du ständigt kommer att utvecklas och utmanas. Då det i de produkter som Swedish Microwave utvecklar ingår både analoga RF signalsystem och digitala system för både styrning och övervakning kan ditt fokus skifta mellan dessa beroende på din profil och intresse.
I denna roll kan det förekomma en del resor i tjänsten, både till mässor eller till kunder, men dessa förekommer mer sällan. Du kommer även att hjälpa till i säljarbetet i de fall då en högre teknisk kunskap och förståelse krävs och vi värdesätter därför en hög initiativförmåga samt god social kompetens.

Placeringsort: Motala
Omfattning: Heltid
Arbetstider: Kontorstid med flextid
Start: Efter överenskommelse

Din profil
Vi söker dig som är erfaren- eller nyutexaminerad högskole- eller civilingenjör inom elektronik, elektronikdesign eller elektronikhårdvara. Det är meriterande om du har en inriktning mot inbyggda och/eller trådlösa system alternativt designmjukvara. Det är även meriterande om du har arbetat något eller några år efter examen och då byggt upp en gedigen erfarenhet vilken du nu vill utveckla vidare hos Swedish Microwave.

Som person ska du vara lättsam, kommunikativ, flexibel och innovativ samt våga fråga om det är något som känns oklart eller konstigt. Vi ser även gärna att du har en god social kompetens och är utåtriktad då du ibland kommer att få följa med ut på säljmöten och mässor, och det är då viktigt att du agerar professionellt och tänker på att du är ansiktet utåt. Vi tror även att du är en person som drivs av att få sätta dig in i komplexa problem och produkter, en person som alltid vill lära sig mer och utvecklas och som kan se på både rollen och Swedish Microwave som en långsiktig arbetsplats. I denna roll är det även väldigt viktigt att du är ansvarsfull och tålmodig och ett krav är ett du pratar samt skriver flytande svenska och engelska.

Kulturen på Swedish Microwave är väldigt familjär, framåt och trevlig. De stannar ofta varandra i korridorerna för att prata eller ställa en fråga och brukar sitta ner minst en gång om dagen för att samla tankar och prata. Vi erbjuder våra anställda trygga villkor och ett flexibelt, självständigt samt utvecklande arbete.


Ansökan

Urvalet sker löpande så sök tjänsten snarast genom att skicka din ansökan till support@smw.se . Märk ansökan ”Ingenjör”.
För mer information, vänligen kontakta Mats Holm, Utvecklingschef, på telefon +46 141 21 61 36 eller via e-mail mats.holm@smw.se

Back to Top
SMW is a leading manufacturer of professional LNBs for the satellite market. We have helped customer in more than 128 countries.
Pls meet us: 18-20 June at ConnecTechAsia 2019, Singapore. Please contact us at sales@smw.se to arrange a meeting.